ukenru
chinovniki-kmda-vimagali-khabar-vid-osobi-z-invalidnistyu

Чиновники КМДА вимагали хабар від особи з інвалідністю

 • 14566 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Правоохоронці Києва затримали працівників одного із структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації, які вимагали та одержали 500 доларів США від особи із інвалідністю за сприяння у позачерговому отриманні спеціального автомобіля. Про це повідомляє прес-служба поліції столиці, передає УНН.

Як повідомили у поліції, потерпілий вже тривалий час очікував на отримання відповідного засобу реабілітації – спеціально обладнаного автомобіля для осіб із обмеженими фізичними можливостями. Коли він звернувся до чиновника із питанням щодо термінів одержання авто, той повідомив, що за винагороду може пришвидшити цей процес. За свої послуги зловмисник хотів отримати 500 дол.

Киянин погодився на такі умови та віддав спочатку 200 дол. авансом, а решту грошей мав передати після позитивного вирішення питання. Однак службовець змушений був долучити до злочинної схеми ще й працівницю підрозділу, оскільки його перевели на іншу посаду, не пов’язану із попередньою діяльністю. Тож залишок домовленої винагороди (300 дол.) отримала спільниця зловмисника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох поліцейських засуджено на 5 років за хабар

Під час передачі коштів правопорушників викрили і затримали. У зловмисників виявили та вилучили речові докази: грошові кошти у сумі 300 дол.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Чиновникам загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, НАБУ і САП скерували до суду справу погорілого на хабарі судді.

Українські Національні Новини

Київ