ukenru
chi-zakritiy-dostup-do-bakhmuta-cherevatiy-poyasniv-situatsiyu

Чи закритий доступ до Бахмута - Череватий пояснив ситуацію

 • 485498 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Доступ до міста Бахмут Донецької області не закритий, але потрапити туди журналістам та волонтерам можна лише, отримавши відповідний дозвіл від військової адміністрації області, повідомив в ефірі національного телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає УНН.

Цитата

“У зв’язку з потужною динамікою бойових дій доступ до Бахмута не закритий, як дехто сказав. Там просто введений більш безпечний режим доступу. На сайті Донецької ОВА все детально розписано, є можливість зареєструватися, люди працюють 24/7, щоб максимально всі, кому потрібно, змогли потрапити в Бахмут, і тим, кому непотрібно – щоб туди не потрапили, це теж дуже важливий аспект. Тому що враховуючи важливість цього населеного пункту для ворога — відповідно, ми здійснюємо певні маневри нашими силами і засобами, що теж, напевно, не дуже іноді потребує великої відкритості”, – заявив Череватий.

Деталі

Він додав, що журналісти, які мають акредитацію Міністерства оборони та пройшли реєстрацію на сайті військової адміністрації, зможуть потрапити до міста у супроводі пресофіцерів, де у відносно безпечних умовах зможуть там працювати.

Доповнення

Командир підрозділу аеророзвідки ЗСУ Роберт Бровді (позивний “Мадяр”) повідомив, що від 13 лютого буде офіційно обмежено доступ цивільних до Бахмуту на Донеччині.

Українські Національні Новини

Війна