cheskyi-uriad-oholosyv-derzhavnu-zhalobu-v-pamiat-pro-zhertv-strilianyny-v-karlovomu-universyteti

Чеський уряд оголосив державну жалобу в пам'ять про жертв стрілянини в Карловому університеті

 • 29213 переглядiв

Уряд Чехії оголосив 23 грудня днем національної жалоби за жертвами стрілянини в Карловому університеті, де 14 осіб було вбито студентом, який також загинув. Громадян закликають вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

У Чехії в суботу, 23 грудня, буде день національної жалоби в пам'ять про жертв трагічної стрілянини на факультеті мистецтв Карлового університету в Празі. За останніми повідомленнями, чотирнадцять людей були застрелені студентом факультету мистецтв, 24-річним Девідом К. Окрім загиблих, в результаті масового вбивства десятки людей отримали поранення. Поліція зараз працює з версією, що нападник також стоїть за вбивством у лісі Клановіце. Про це повідомляє УНН із посиланням на Deník N.

Деталі

На екстреному засіданні чеського уряду в четвер, 21 грудня, було ухвалено рішення оголосити державну жалобу в пам'ять про жертв стрільця в приміщенні факультету мистецтв у Празькому університеті. Прем’єр міністр Чехії Петр Фіала також закликав громадян вшанувати хвилиною мовчання в день державної жалоби пам'ять жертв трагедії.

Сьогодні ввечері уряд провів екстрене засідання через жорстокий злочин, скоєний сьогодні на факультеті мистецтв Карлового університету в Празі. Я хотів би ще раз висловити свої щирі співчуття сім'ям і близьким усіх жертв і побажати всім пораненим якнайшвидшого одужання. Ми всі шоковані сьогоднішнім жахливим актом. Ми оголошуємо суботу 23 грудня днем національної жалоби в пам'ять про жертв цього нападу. Ми також закликаємо всіх громадян Чеської Республіки вшанувати хвилиною мовчання пам'ять жертв 23 грудня о 12 годині дня

- повідомив Фіала на платформі X.

За останніми даними поліції, під час нападу в четвер збройний нападник безпосередньо вбив щонайменше чотирнадцять людей, одна людина загинула, впавши з будівлі під час спроби сховатися. Потім зловмисник покінчив із собою.

Поліція працює з версією, що підозрюваним є 24-річний Давід К., студент факультету з міста Гостоунь у Центральній Чехії, який нібито також убив свого батька перед від’їздом до Праги. Крім того, поліція перевіряє можливість того, що чоловік також є виконавцем подвійного вбивства з Клановицького лісу, в якому, за даними ЗМІ, загинули тридцятидворічний чоловік і його двомісячна донька шість днів тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у Празі: українців серед постраждалих немає - МЗС

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Негода залишила без світла 387 населених пунктів в Україні

     • 33386 переглядiв