cheska-aes-vidmovilasya-vid-rosiyskogo-yadernogo-paliva

Чеська АЕС відмовилася від російського ядерного палива

 • 199793 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Чеська атомна електростанція у Темелені відмовилася від російського ядерного палива. З 2024 року вона отримуватиме паливо від американської компанії Westinghouse Electric Co. і французької Framatome, пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Державна енергетична компанія CEZ заявила, що угоду вартістю мільярди чеських крон (1 долар = 22,515 чеських крон) уклали на 15 років.

Французькі та ядерні енергетичні компанії обрали тому, що вони можуть надійно забезпечити безперервне постачання паливних елементів для реакторів Темеліна, “зводячи до мінімуму ризики можливого відключення поставок”, повідомили у CEZ.

Російський ТВЕЛ, що є частиною російського енергетичного гіганта “Росатом” і наразі постачає паливо на АЕС також подав тендер на постачання. Проте, “Росатом”, а також китайську компанію CNG виключили з тендеру з міркувань безпеки.

Наразі CEZ експлуатує на АЕС два реактори потужністю 1000 мегават. Компанія Westinghouse забезпечувала постачання палива Темеліну протягом 10 років до 2010 року.

Нагадаємо

Один з найбільших у світі незалежних нафтотрейдерів Vitol Group збирається повністю припинити торгівлю російською нафтою до кінця цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Чеська АЕС відмовилася від російського ядерного палива

     • 199793 переглядiв