ukenru
chernigiv-zatverdiv-byudzhet-mista

Чернігів затвердив бюджет міста

 • 9940 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Міський голова Владислав Атрошенко Чернігова зауважив, що бюджет є збалансованим, але без урахування мінімальної заробітної плати 3 тис. 200 гривень. Поки що у кошторисі закладена мінімалка 1 тис. 600 гривень. Про це УНН повідомляє із посиланням на “Голос України”.

Але якщо буде підвищено розмір мінімальної зарплати, то це позитивно вплине на міський бюджет, адже дасть збільшення надходження податків із фізичних осіб. Плюс буде майже у 300 мільйонів. Щоправда, збільшиться і видаткова частина — за розрахунками, це 600 мільйонів гривень. 

За проектом бюджету міста освітня галузь отримає понад 300 млн грн, ще майже 300 млн грн виділять медикам. Понад 20 млн грн розділять між собою два управління: ЖКГ спрямує кошти на будівництво бульварів, облаштування дитячих і спортивних майданчиків, а управління капітального будівництва — на реалізацію проектів-переможців за рахунок коштів бюджету участі, реконструкції шкіл та ремонтів у дитсадках тощо. 

На фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, планується спрямувати з міського бюджету коштів загальним обсягом понад 61 млн грн.

Нагадаємо, 2 грудня Дніпропетровська область першою в Україні прийняла бюджет на 2017 рік.

Українські Національні Новини

Економіка