ukenru
cherez-zagrozu-vibukhu-z-fast-fudu-na-khreschatiku-evakuyuvali-150-lyudey

Через загрозу вибуху з фаст-фуду на Хрещатику евакуювали 150 людей

 • 8712 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Із закладу швидкого харчування, розташованого на вулиці Хрещатик у центрі Києва, напередодні ввечері евакуювали близько 150 осіб через загрозу вибуху. Наразі через неправдиве повідомлення про мінування затримано іноземця, передає УНН з посиланням на прес-службу ГУ НП у столиці.

"Вчора ввечері поліція Печерського управління поліції отримала інформацію, що у приміщені фаст-фуду на вулиці Хрещатик закладено вибухівку... Із закладу швидкого харчування, розташованого у центрі Києва, евакуювали близько 150 осіб", - повідомили у поліції.

Як зазначається, фахівці ретельно обстежили заклад та прилеглу територію: вибухонебезпечних та підозрілих предметів знайдено не було.

Поліцейські швидко встановили чоловіка, який повідомив про замінування, та затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Правопорушником виявився 25-річний громадянин іншої держави. У скоєному він зізнався. Зараз мотиви такого вчинку з’ясовує слідство.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання на строк до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, за рік зареєстровано 1,5 тисячі випадків несправжніх мінувань в Україні.

Українські Національні Новини

Київ