cherez-vorozhiy-obstril-tes-vidklyuchen-ne-bulo-cherez-profitsit-polschu-znovu-prosili-vikupiti-elektriku-ukrenergo

Через ворожий обстріл ТЕС відключень не було, через профіцит Польщу знову просили викупити електрику - Укренерго

 • 46552 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Напередодні ввечері була обстріляна одна з теплоелектростанцій (ТЕС) у східному регіоні, є пошкодження, але електростанція продовжила працювати і відключення споживачів не було. При цьому через профіцит виробленої електрики Україна знову просила Польщу викупити її, повідомили у середу в Укренерго, пише УНН.

Цитата

"Учора ввечері була обстріляна одна з теплоелектростанцій (ТЕС) у східному регіоні. Є пошкодження обладнання, але електростанція продовжила працювати й відключення споживачів не було", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється також, що вчора в енергосистемі був зафіксований профіцит електроенергії. "Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит Укренерго, польський оператор енергосистеми PSE, з 11:00 до 14:00 денні години надавав аварійну допомогу, придбавши надлишки української електроенергії загальним обсягом 480 МВт-год", - зазначили у компанії.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, як зазначається, достатньо для забезпечення потреб всіх споживачів. Укренерго, як вказано, не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались, повідомили в Укренерго. 

Експорт сьогодні здійснюється до Молдови, Румунії та Словаччини. Імпорт є зі Словаччини та Румунії.

Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 431 населений пункт. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 55638 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101301 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 95126 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 76414 переглядiв

    Новини по темі

    Окупанти знову обстріляли одну з ТЕС, є пошкодження

     • 46264 переглядiв