ukenru
cherez-sutichki-v-liviyi-ponad-2-tis-osib-zalishili-domivki

Через сутички в Лівії понад 2 тис. осіб залишили домівки

 • 8346 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Більш 2200 осіб були змушені покинути свої будинки на півдні Тріполі з 4 квітня через те, що почалось настання Лівійської національної армії фельдмаршала Халіфи Хафтара на столицю країни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на доповідь ООН, передає УНН.

У доповіді підкреслюється, що "швидке розгортання сил може привести до значного відтоку населення". При цьому в організації зазначили, що у гуманітарних організацій на місцях є достатньо ресурсів, щоб надати допомогу близько 210 тис. осіб.

4 квітня голова Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступу на Тріполі. Як повідомлялося, його війська штурмували столицю головним чином з південного напрямку, де зараз вони ведуть запеклі бої з озброєними формуваннями прем'єр-міністра Фаїза Сараджа, що засідає в Тріполі в Уряді національної згоди. Надходила інформація про застосування обома сторонами бойової авіації.

Як повідомляв УНН, кількість загиблих в зіткненнях в лівійському Тріполі досягло 21 людини.

Нагадаємо, Індія вивела останню частину свого миротворчого контингенту з Лівії на тлі конфлікту в Тріполі, який почав різко загострюватися.

Українські Національні Новини

Новини Світу