ukenru
cherez-strilyaninu-z-zagiblim-u-kiyevi-vidkrili-provadzhennya

Через стрілянину з загиблим у Києві відкрили провадження

 • 10758 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Через стрілянину у Шевченківському районі Києва неподалік від станції метрополітену "Берестейська", у результаті чого двоє осіб отримали вогнепальні поранення, один із яких помер, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГУ НП Києва.

За даними поліції, попередньо встановлено, що у приміщенні національної лотереї перебувало п’ять представників приватної охоронної фірми та адміністратор, коли туди забігли семеро чоловіків у чорній формі. Між ними почалася бійка та пролунало кілька пострілів. Після цього невідомі у чорній формі розбіглися в різні сторони.

На місці події від отриманих травм один чоловік загинув, іншого із вогнепальним пораненням у живіт "швидка" доставила у лікарню, додали у відомстві.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці спілкуються зі свідками події та проводять огляд місця події та оперативно-розшукові заходи для встановлення і затримання нападників.

Додамо, що інцидент стався в гральному закладі Української національної лотереї, що діє під вивіскою "Фаворит".

Раніше поліція викрила компанію "УНЛ" (Українська національна лотерея) на організації нелегальних азартних ігор під вивіскою "Фаворит" та ухилянні від сплати податків. Водночас, ЗМІ називають УНЛ "улюбленцем" влади і пов’язують компанію з високопосадовцями: нардепом від БПП Олександром Третьяковим, екс-главою АП Борисом Ложкіним та екс-очільником ФДМ Ігорем Білоусом. І.Білоус зокрема міг отримати частку в компанії через передачу 40 приміщень для гральних залів в Києві.

Заклади "УНЛ" заполонили всю Україну і функціонують навіть у приміщеннях костьолу. Водночас усі конкуренти "УНЛ" з 2014 року заблоковані санкціями РНБО. За оцінками експертів, "УНЛ" просувають в монополісти лотерейного ринку, а сприяє цьому Мінфін, який виписав під нього ліцензійні умови.

Українські Національні Новини

Київ