cherez-straik-polskykh-pereviznykiv-ukrzaliznytsia-pereveze-ukrainski-fury-cherez-kordon-spetspotiahom-video

Через страйк польських перевізників Укрзалізниця перевезе українські фури через кордон спецпотягом (відео)

 • 51475 переглядiв

Укрзалізниця запустила тестовий потяг з 23 українськими вантажівками, які мають заїхати в Україну залізничним шляхом в обхід блокади польських протестувальників автомобільного шляху на кордоні. Так Україна сподівається вирішити проблему з експортом продукції, що виникла через блокаду шляхів.

Укрзалізниця сформувала перший тестовий потяг з українськими вантажівками, які будуть перевезені в Україну залізничним шляхом через блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками. Про це сказав директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, передає УНН.

Деталі

У мережі поширюється відео потяга, який завантажено фурами. Імовірно, це українські фури, які будуть перевезено через кордон залізничним шляхом. Таким чином українські експортери намагаються вирішити проблему з перетином українсько-польського кордону, що блокується польськими перевізниками.

Те, що Укрзалізниця справді запустила тестовий потяг з котрейлерними платформами для того, щоб фури могли перетнути кордон, підтвердив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов повідомив на зустрічі з агроекспортерами у четвер.

Ткачов уточнив, що польські митники наразі проводять огляд завантаженого 23 українськими фурами тестового контрейлерного поїзда, свою затримку пояснюють необхідністю узгодити габарити вантажів та наявність у фурах палива,

Зараз у нас стоїть завантажений поїзд на переході з Хрубешувом. У нас вже є завантажені 23 контрейлерні вагони з фурами

– сказав Ткачов.

За його словами, наразі українська та польська сторони узгоджують технічні питання, і найближчим часом потяг мають пропустити. Після проїзду першого тестового поїзда, подібні запустять в масовому порядку.

Нагадаємо

Страйк польських перевізників на кордоні триває з 6 листопада. Вони обмежили рух вантажного транспорту через українсько-польський кордон, заблокувавши найбільші пункти пропуску, у тому числі "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава Руська", "Дорогуськ-Ягодин", а пізніше були заблоковані пункти пропуску "Медика – Шегині" та Краковець-Корчова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як блокада кордону впливає на ціни на внутрішньому ринку та коли поляки припинять страйк

Анастасія Рябоконь

Економіка

    Популярні

    Новини по темі