cherez-spad-temperaturi-ukrayintsi-pochali-menshe-spozhivati-elektroenergiyu-ukrenergo

Через спад температури українці почали менше споживати електроенергію - Укренерго

 • 224690 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Через спад температури максимум споживання електроенергії знизився на 4% порівняно з понеділком. Укренерго відновила частину обладнання на двох підстанціях у південному регіоні. Через негоду є відключення у 4-х областях, а через бойові дії загалом знеструмлено 425 населених пунктів, повідомили поточну ситуацію в Укренерго, передає УНН.

Деталі

У вівторок, 8 серпня, через відсутність спеки максимум споживання був на 4% меншим порівняно з понеділком. Для енергосистеми це потужність близько 2 теплових енергоблоків, які не довелося додатково включати, що дозволило зекономити ресурси, вказали в Укренерго.

Однак, через коливання температури у літній період в енергетичній компанії закликали ощадливо споживати електроенергію:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Як заявили в компанії, високе споживання - суттєве навантаження на енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена.

Виробництво електроенергії

У вівторок, 8 серпня, розпочались ремонтні роботи на декількох теплових енергоблоків. Водночас кілька енергоблоків повернулися в роботу після завершення ремонтів. Тому ситуація з доступними обсягами потужності для покриття споживання суттєво не змінилася, вказали в Укренерго. Та зазначили, що у серпні – найбільша кількість енергоблоків у ремонтах, тому можливості виробництва електроенергії обмежені, особливо у вечірні години.

Експорт та імпорт

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини майже упродовж всієї доби з максимальною потужністю до 350 МВт, а також з 9:00 до 10:00 та з 17:00 до 23:00 з Молдови до 208 МВт.
Експорт відсутній.

Ремонти

Відновлено частину обладнання на двох підстанціях у південному регіоні. Вони були пошкодженні в результаті масованих атаки армії рф восени минулого року. Тоді ворог випустив 9 ракет та дронів, завдавши значних пошкоджень ключовому обладнанню.

Часткове відновлення обладнання підвищило надійність передачі електроенергії магістральними мережами для споживачів. Роботи тривають.

Стан мереж

Через бойові дії загалом знеструмленими залишаються 425 населених пунктів.

Через негоду є знеструмлення у 43 населених пунктах у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях. Відновлення живлення триває.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині через спеку стався замор риби

     • 458710 переглядiв