ukenru
cherez-proval-plr-diagnostiki-doviryati-statistitsi-zakhvoryuvanosti-na-covid-19-v-ukrayini-ne-mozhna-komisarenko

Через провал ПЛР-діагностики довіряти статистиці захворюваності на COVID-19 в Україні не можна - Комісаренко

 • 27572 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Сьогодні в Україні, за попередню добу, зафіксовано 260 нових випадків зараження коронавірусом. Однак, таке падіння показників захворюваності не є свідченням об'єктивного стану ситуації. Так вважає український науковець, академік-секретар відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН України Сергій Комісаренко, і пояснює це провалом діагностики, яка проходить в Україні. Про це він розповів в ексклюзивному коментарі УНН.

"Я вважаю, що діагностика на вірус в нашій країні фактично провалена. Вчора я прочитав інтерв’ю очільника Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігоря Кузіна. І виявляється, що діагностики, які були закуплені (ПЛР-тести)– вони і не специфічні, й не чутливі. Мало того, що їх провели мало, так виявилося, що вони ще й були неякісними.

А тому, коли ми говоримо про статистику захворюваності, за виключенням тих пацієнтів, які мають яскраво виражені ознаки та перебувають в лікарні, то реальна кількість насправді інфікованих – я думаю, набагато більша за офіційні дані. А для їх виявлення, нам, щонайменше, потрібні нормальні тести і правильне тестування", - сказав науковець.

Як писав УНН, забраковані МОЗ-ом ПЛР-тести на повторному дослідженні показали чутливість 20%.

А таких, у компанії "Укргентех", Офіс Президента закупив 600 тис. на всю Україну.

Українські Національні Новини

Суспільство