ukenru
cherez-problemy-z-tunelem-u-stolytsi-na-pivroku-zakryiut-rukh-poizdiv-metro-vid-teremkiv-do-lybidskoi

Через проблеми з тунелем: у столиці на півроку закриють рух поїздів метро від "Теремків" до "Либідьскої"

 • 39587 переглядiв

6 станцій на синій гілці київського метро будуть зачинені на півроку, оскільки виникла необхідність термінового ремонту тунелю. Для перевезення пасажирів передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту .

У Києві з 9 грудня для термінового проведення ремонту перегінного тунелю закриють рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки". Орієнтовний термін ремонту - 6 місяців, повідомили в Київській міській державній адміністрації, пише УНН.

Деталі

Як повідомили в КМДА, з 9 грудня рух поїздів синьою гілкою метро відбуватиметься між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська". Рух поїздів між станціями "Деміївська" та "Теремки" закриють, оскільки виникла необхідність терміново провести ремонт на перегінному тунелі.

Через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Слід зазначити, що перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу

- сказали в КМДА.

За попередніми розрахунками, ремонт триватиме близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.

На час ремонту тунелю планується запустити дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро "Теремки" до станції метро "Либідська.

Станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" будуть доступні лише, як цілодобове укриття.

Нагадаємо

У Києві на 2024-2025 роки пропонують початок будівництва метро на Троєщину, а також продовження ремонту Подільсько-Воскресенського мосту та інші транспортні проекти.

Павло Башинський

Київ