ukenru
cherez-pohrozy-ochilnyka-kdb-bilorusi-u-kyievi-evakuiuiut-dvi-likarni-yak-vidreahuvaly-v-sbu

Через погрози очільника кдб білорусі у Києві евакуюють дві лікарні: як відреагували в СБУ

 • 25645 переглядiв

Служба безпеки України відкидає заяви Білорусі про "міфічних терористів" у київських лікарнях як російську дезінформацію.

Сьогодні голова комітету держбезпеки білорусі іван тертель заявив, що бійці полку Каліновського, батальйонів "Волат", "Терор" та "Литвин" нібито готують плани по вторгненню у білорусь та знаходяться у Києві. тертель поргрожуває вдарити по лікарням Києва, де нібито перебувають бійці полку. У СБУ закликають сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку рф, передає УНН.

СБУ закликає сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку рф 

- йдеться в повідомленні.

У СБУ наголошують, що Україна вже третій рік протидіє ворогу у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки. Спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій та вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози.

Окремо наголошуємо: представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну росії, варто зрозуміти просту річ - люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи знаходяться в кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини. Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором

 - додали в СБУ.

Контекст

Сьогодні голова білоруського КДБ іван тертель заявив, що бійці полку Каліновського, батальйонів "Волат", "Терор" та "Литвин" нібито готують плани по вторгненню у білорусь та знаходяться у Києві.

"Всі ці люди та їхні плани нам відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх настигне покарання не дивлячиcь на те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30-32, де заховались за спини хворих дітей", - заявив керівник тертель.

Нагадаємо

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко прокоментував евакуацію двох медзакладів. Наразі немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається атакувати столичні лікарні. Проте в умовах постійних ракетних ударів ми не можемо ризикувати.

Через загрозу російського удару у Києві розпочали термінову евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській.

Павло Башинський

Війна