cherez-pogirshennya-situatsiyi-z-covid-19-u-kiyevi-zberetsya-komisiya-chogo-ochikuvati

Через погіршення ситуації з COVID-19 у Києві збереться комісія: чого очікувати

 • 45412 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Через погіршення ситуації з захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19 у столиці - завтра збирається комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка може прийняти рішення не дозволити майбутні послаблення обмежувальних заходів у місті. Про це УНН повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

"Планується зібрання комісії (ТЕБ та НС - ред.) у п'ятницю, де буде прийнято рішення на підставі показників. Але судячи з епідситуації і прогнозу на найближчі 2-3 дні, покращення ситуації не буде спостерігатись... Якщо завтра будуть зафіксовані показники такі ж високі, як і сьогодні, з перевищенням (рівеня інцидентності - ред.) 12 осіб на 100 тис. населення, буде прийняте рішення - ніяких послаблень далі не пускати", - сказав Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вже 3 210 випадків COVID-19: за добу - плюс 77 людей.

З його слів, водночас, очікувати на "відкат" певних послаблень, введених у столиці, наразі не варто.

"Для того, щоб відкотити назад і вводити обмежувальні заходи, в місті Києві прийнятий показник 24 по епідзахворюваності, при якому дуже важко контролювати епідситуацію", - зазначив начальник ГУ Держпродспоживслужби.

Варто зауважити, що на сьогодні показник інцідентності у Києві становить 14,05.

Нагадаємо, відповідно до показників Міністерства охорони здоров'я, станом на 4 червня 2020 року, у регіонах до переходу до чергового етапу послаблення карантинних обмежень не готові 8 областей і місто Київ.

Як повідомлялося в УНН, очільник МОЗ Максим Степанов цього тижня заявив, що у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом 3 днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ та НС збирається позачергово та приймає рішення про скасування послаблення деяких протиепідемічних заходів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У МОН назвали скасування ДПА у Києві незаконним

     • 11428 переглядiв

    На Херсонщині зафіксували торнадо

     • 36389 переглядiв

    Черкаські меценати передали чергову допомогу медикам

     • 10343 переглядiв

    США в ОБСЄ зробили нову заяву щодо Криму

     • 16997 переглядiв