ukenru
cherez-otruyennya-tortom-v-odesi-gospitalizuvali-21-lyudinu

Через отруєння тортом в Одесі госпіталізували 21 людину

 • 9475 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 8 грудня. УНН. В Одесі внаслідок отруєння тортом “Наполеон” госпіталізовано 21 людину, повідомляє УНН прес-служба Держспоживслужби України.

“Захворювання пов’язано із вживанням торта „Наполеон“, придбаного в торговельній мережі „Обжора“, виробництва кондитерського цеху торгової мережі „Обжора“ приватного виробничо-торгового підприємства „Екстра“. Усі хворі перебувають на лікуванні в Одеській міській інфекційній лікарні”, — йдеться в повідомленні.

Під час розслідування було встановлено, що в мережі магазинів “Обжора” реалізували 150 кг торта “Наполеон”, який, імовірно, послужив фактором передачі інфекції. Залишки небезпечної продукції вилучено з мережі магазинів.

Направлено бригади фахівців для проведення обстеження кондитерського цеху, де пекли торти, і мережі магазинів “Обжора”, де їх продавали.

Нагадаємо, за словами нардепів, неякісні продукти і часті отруєння - наслідок відсутності контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних норм.

С.Тригубенко наголосив, що причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях.

“Майже кожного дня ЗМІ пишуть про випадки харчових отруєнь в різних регіонах країни. На жаль, школи і дитячі садки сьогодні все частіше опиняються у переліку закладів, де труяться неякісними харчами.

Три дні тому отруїлися школярі в Харкові... Ще деякий час тому діти отруїлися у Львові та Кременчуці.

Днями правоохоронці в столиці взагалі виявили, що в 62 дитячих садочків замість вершкового масла, постачали спред...

Причина цьому одна — відсутність державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях — починаючі від виробництва і завершуючи полицями в супермаркетах, поставками в заклади харчування, школи...”, — написав він.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП