cherez-obstrili-ta-z-inshikh-prichin-chastkovo-nemaye-svitla-u-501-naselenomu-punkti-vlasnoyi-viroblenoyi-elektriki-dostatno-energetiki

Через обстріли та з інших причин частково немає світла у 501 населеному пункті, власної виробленої електрики достатньо - енергетики

 • 23893 переглядiв

Знеструмлення

«Ворог знову завдав удару по одній з ТЕС на Донеччині. Внаслідок обстрілу виникла пожежа, є пошкодження обладнання. Без постраждалих. Без світла тимчасово залишалося місто - супутник станції. Подачу електроенергії вже відновлено», - йдеться у повідомленні Міненерго.

Загалом, за даними Укренерго, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 501 населений пункт. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі у Кіровоградській та Запорізькій областях.

Генерація

З технічних причин сталося розвантаження однієї з ТЕЦ. Втрат тепломережі не було, вказали в Міненерго.
Також у короткостроковий аварійний ремонт було виведено блоки 5 ТЕС. З них один вже повернули в роботу, на інших тривають роботи.

Енергогенеруючі потужності працюють у штатному режимі. Енергетики зазначають, що запасів вугілля та мазуту на складах достатньо для безперебійної роботи станцій. Обсяг виробленої електроенергії достатній для повного забезпечення потреб споживачів та промисловості.

Максимальне споживання минулої доби було зафіксовано о 18:00.

Ситуація на ЗАЕС

14 листопада через некомпетентність російських загарбників та працівників Росатома ЗАЕС стався частковий блекаут. Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин.

Рівень води у ставку охолоджувачі ЗАЕС залишається без змін - 15,67 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Експорт/імпорт

За даним Міненерго, експорт електроенергії за минулу добу склав 1422 МВт*год, імпорт - 3896 МВт*год.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі