ukenru
cherez-ninishnyu-zarplatu-deputata-u-14-tis-473-grn-isnuye-konflikt-interesiv-nardep

Через нинішню зарплату депутата у 14 тис. 473 грн існує конфлікт інтересів - нардеп

 • 7562 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Заробітна плата народного депутата на сьогодні становить 14 тис. 473 грн, через її розмір існує конфлікт інтересів. Про це повідомив журналістам у кулуарах народний депутат Віктор Чумак, передає кореспондент УНН.

"Так, не всім депутатам потрібно (підвищення зарплати - ред.), не всі депутати взагалі отримують свою зарплату, більшість не отримує її, але ті депутати, які живуть на свою зарплату, працюють на неї, їм це потрібно", - сказав В.Чумак.

Він зазначив, що комісія GRECO (Група держав проти корупції - ред.), яка була в Україні минулого тижня, рекомендувала підвищити заробітну плату депутатам, урядовцям і правоохоронцям для того, щоб уникнути конфлікту інтересів.

"Якщо суспільство влаштовує те, що депутати отримують маленьку зарплату тут, але крадуть там, добре, хай тоді суспільство буде задоволеним, що депутати крадуть, нехай закриває очі на це", - сказав нардеп.

В.Чумак зазначив, що в парламенті вже зареєстровані законопроекти про відповідальність народних депутатів, які зокрема забороняють парламентарям отримувати інші доходи окрім зарплат.

За його словами, висока зарплата депутата стане стимулом, щоб у ВР йшли працювати "нормальні люди".

Наразі, за даними В.Чумака, парламентар отримує "чистими на руки" 14473 грн.

"Чесно кажучи, я не вірю, що це (підвищення зарплати депутатам - ред.) сьогодні проголосують", - зазначив В.Чумак.

Нагадаємо, Верховна Рада у четвер планує розглянути питання щодо підвищення зарплат народним депутатам та затвердити свій кошторис на 2017 рік.

Українські Національні Новини

Політика