cherez-nezakonne-skorochennya-pratsivniki-fssu-opinilisya-na-vulitsi

Через незаконне скорочення працівники ФССУ опинилися на вулиці

 • 9139 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Колишні працівники Фонду соціального страхування України закликали Громадську раду ФССУ розібратися із численними порушеннями їх трудових прав зі сторони Виконавчої Дирекції Фонду. Відповідне звернення на своїй сторінці у Facebook оприлюднив голова Громадської Ради Фонду Дмитро Сар'ян, передає УНН.

Йдеться, зокрема, про незаконне звільнення екс-співробітників Фонду.

"Звертаємось до Вас як колишні працівники Фонду соціального страхування України (звільнені 29.12.2017), у яких болить душа дивитися на розвал надзвичайно важливої структури, якою є Фонд. Віддавши багато років наполегливої праці для покращення обслуговування застрахованих осіб, ми зараз викинуті на вулицю через незрозуміле і незаконне скорочення", - йдеться у тексті документу.

В своєму зверненні екс-працівники Фонду розповіли, зокрема, про проблеми ФССУ на обласному та районному рівнях. Через відсутність опалення співробітники Фонду кілька місяців були змушені працювати на своїх робочих місцях у верхньому одязі. Через несплату комунальних послуг відключалося не лише опалення, але й світло, газ, вода, телефонний зв'язок. При цьому, кошти на дані цілі були передбачені в річному бюджеті Фонду.

"Якщо саме такі факти стали передумовою скорочення працівників, тобто нестача коштів, то це ще можна було б якось зрозуміти. Але в бюджеті Фонду на 2018 рік, схваленому правлінням, кошти, в тому числі і на оплату праці, закладені практично на рівні 2017 року. То про яке скорочення численності працівників може йти мова?" - йдеться у тексті звернення.

У свою чергу, Д.Сар'ян пообіцяв ретельно вивчити ситуацію, що склалася.

"Громадська Рада ФССУ ретельно вивчить черговий конфлікт за участю Фонду та створить умови для налагодження конструктивного діалогу згідно діючого законодавства", - написав Д.Сар'ян.

Як повідомляв УНН, ГПУ відкрила провадження проти керівника Фонду соцстраху. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 18 годину 22 січня

     • 5238 переглядiв

    З дня створення Нацполіції загинули 24 поліцейських

     • 10441 переглядiв

    Клімкін розповів про останню розмову із Лавровим

     • 13542 переглядiв

    На бульварі Вацлава Гавела в Києві обвалився шляхопровід

     • 15090 переглядiв

    Новина анульована у зв'язку зі спростуванням першоджерелом

     • 8702 переглядiв