cherez-nehodu-bez-svitla-perebuvaiut-368-naselenykh-punktiv-v-9-oblastiakh-defitsytu-elektroenerhii-nemaie-ukrenerho

Через негоду без світла перебувають 368 населених пунктів в 9 областях, можливий дефіцит електроенергії - енергетики

 • 24249 переглядiв

368 населених пунктів в Україні знеструмлені через негоду, але "Укренерго" повідомляє про достатню генерацію електроенергії для забезпечення потреб споживачів, незважаючи на зростання споживання.

Через негоду станом  на ранок середи знеструмлено 368 населених пунктів  Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 444 населені пункти. Виробленої української електроенергії, поки достатньо для забезпечення потреб споживачів. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужби "Укренерго" та Міненерго.

Знеструмлення

Через негоду на ранок середи знеструмлено 368 населених пунктів в Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській,  Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях.

Як повідомляється, ремонтні роботи ускладняються через важкі погодні умови. Найбільш складна ситуація залишається в Одеській та Херсонській  областях. За ніч через погодні умови додались відключення в Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській областях

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 444 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях, вказали в "Укренерго".

Споживання

Рівень споживання електроенергії стрімко зростає. В "Укренерго" прогнозують, що споживання буде триматися на максимумі протягом дня.

Причини зростання споживання: погіршення погодних умов, похмура погода впливає на зменшення виробництва "зеленої" генерації, відновлення споживання в регіонах, постраждалих через негоду. 

В "Укренерго" сьогодні попросили раціонально споживати електроенергію протягом всього дня.

Виробництво електроенергії

Вийшов з планового ремонту блок однієї з ТЕС. Він додасть до енергосистеми додаткові 180 МВт потужності.

Як повідомляється, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Ліміти споживання не запроваджувались.

Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються. Але, якщо максимум споживання буде триматися протягом дня, в енергосистемі можливий дефіцит. Це пов’язано зі зниженою роботою сонячних електростанцій

- вказали в «Укренерго»

 Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії сьогодні здійснюється переважно  в нічні та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 1 277 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 474 МВт. З 28 листопада  технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови зросла до 1700 МВт.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі