cherez-nehodu-bez-svitla-52-naselenykh-punkty-obmezhennia-elektropostachannia-ne-zastosovuiutsia-enerhetyky

Через негоду без світла 52 населених пункти, обмеження електропостачання не застосовуються - енергетики

 • 30974 переглядiв

Через негоду знеструмлено 52 населені пункти в чотирьох областях. Вчора, 27 грудня, в енергосистемі був профіцит. Обмеження постачання електроенергії не застосовуються. Про це УНН повідомляє із посиланням на Укренерго та Міненерго.

Знеструмлення

На ранок знеструмлено через негоду 52 населені пункти в Харківській, Донецькій, Дніпропетровській та Сумській областях. Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 460 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Харківській та Херсонській областях.

На Сумщині внаслідок ворожого артобстрілу пошкоджено надземний сталевий газопровід середнього тиску. Відключено 185 абонентів.

У Дніпрі через спрацювання захисного обладнання на газовій мережі призупинено газопостачання 334 споживачам та одному комунально-побутовому об’єкту. В одному із сіл Нікопольського району внаслідок обстрілів уламками пошкоджено три газопроводи.

Виробництво електроенергії

Як повідомляється, наразі електроенергії, виробленої електростанціями, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх споживачів.

Вчора вдень, 27 грудня, в енергосистемі був профіцит, тобто надлишок,  електроенергії. Причина – сонячна погода сприяла роботі сонячних електростанцій на максимальній потужності.

У відповідь на запит "Укренерго", польський оператор енергосистеми PSE, в 3 денні години надав аварійну допомогу, прийнявши надлишки української електроенергії загальним обсягом 600 МВт*год.

- йдеться у повідомленні Укренерго.

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії здійснюється впродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі Румунії та Молдови.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На свята чергуватимуть 30 тисяч поліцейських

     • 28351 переглядiв