cherez-negodu-v-mori-na-mikolayivschini-ta-odeschini-zdetonuvali-mini

Через негоду в морі на Миколаївщині та Одещині здетонували міни

 • 321925 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. На узбережжя Миколаївщини через негоду винесло міну, яка здетонувала. Ще дві міни підірвались у воді на Одещині. Про це пише УНН з посиланням на ОК "Південь".

Цитата

«Штормова погода в морі призвела до підвищення мінної небезпеки. Так, вчора ввечері на чорноморське узбережжя в Миколаївщині винесло міну невідомого типу, яка самовільно здетонувала», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху пошкоджено кілька десятків вікон в будівлях рекреаційного об’єкту. Люди не постраждали.

Сьогодні вранці неподалік одного з пляжів Одещини стався самовільний підрив у воді ще двох мін, тип яких не вдалось встановити.

В ОК "Південь" наголосили, що мінна небезпека узбережжя і прибережних вод надзвичайно висока. Ситуація ускладнилась через підтоплення після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Тоді в море принесло багато вибухонебезпечних предметів, зазначили в ОК "Південь".

Та додали, що провокативна поведінка ворога в акваторії Чорного моря може призвести до додаткового збільшення мін.

Доповнення

Російські протикорабельні міни з Чорного моря можуть дістатися берегів країн Європейського Союзу в разі нештатної роботи. Тоді вони стають некерованими. Про це розповів речник Військово-морських сил Збройних Сил України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Профільний комітет не підтримав відставку Ткаченка

     • 270739 переглядiв