cherez-naimasshtabnishu-ataku-rosiian-na-ukrainu-zahynulo-16-liudei-shche-97-otrymaly-poranennia-ofis-henprokurora

Через наймасштабнішу атаку росіян на Україну загинуло 16 людей, ще 97 отримали поранення - Офіс генпрокурора

 • 23062 переглядiв

Станом на 12:00 в Україні відомо про щонайменше 16 загиблих та 97 поранених внаслідок наймасштабнішої атаки рф. Серед постраждалих вже є двоє дітей.

Внаслідок наймасштабнішої нічної атаки росіян на Україну постраждали близько сотні людей, серед них діти. Також відомо щонайменше про 16 загиблих. Про це посиланням на Офіс Генерального прокурора України та представників ОВА у регіонах, передає УНН.

Деталі 

Генеральний прокурор України Андрій Костін розповів, що в ході наймасштабнішої нічної таки росіян на України постраждали Дніпро, Львів, Київ, Харків, Одеса, Конотоп, Запоріжжя. Масштабні руйнування. Житлові будинки, навчальні заклади, лікарні.

Посол США відреагувала на ракетну атаку рф: Україна потребує фінансування зараз, щоб припинити цей жах29.12.23, 10:34

  Держава-терорист продовжує атакувати цивільних. Сьогодні зранку ворог випустив понад півтори сотні ракет та ударних дронів по мирних українських містах. Відомо про 16 загиблих. 97 поранених, серед яких щонайменше двоє дітей — 6 та 8 років. Пошукові роботи тривають

- заявив Костін на своїй сторінці у соцмережі Х.

Зокрема, у Дніпрі відомо про п’ятьох загиблих. Отримали поранення двадцять людей, серед них дитина. Кількість потерпілих встановлюється.

Внаслідок ворожих обстрілів у місті пошкоджено пологовий будинок, торговельний центр, багатоповерхові будинки та автомобілі. Наразі проводяться першочергові заходи для фіксування злочинів, скоєних армією країни-агресора

Водночас у Львові встановлено, що внаслідок ворожої атаки загинула 1 людина. Поранено 15 мирних жителів, 4 госпіталізовано.

За даними слідства, 29 грудня 2023 року збройні сили рф обстріляли ракетами Львів. Одна з ракет влучила у двір житлових будинків. Внаслідок ударної хвилі було пошкоджено суміжні будинки, ліцей та автомобілі. 

Після масованої атаки рф частково немає світла у чотирьох областях - Міненерго 29.12.23, 11:40

Тривають пошуково-рятувальні роботи. Інформація стосовно потерпілих уточнюється.

У Харкові правоохоронці встановили загибель людей, ще 13 отримали поранення. Тривають пошуково-рятувальні роботи, інформація стосовно потерпілих уточнюється

За даними слідства, 29 грудня з 5:00 до 8:00 російська армія завдала масованого ракетного удару по Харкову. За три години окупанти вдарили по місту 22 рази.

У місті пошкоджено складські і виробничі будівлі, пошту, будинки, лікарню, підприємства тощо. Також після ракетної атаки в одному з парків Харкова правоохоронці виявили влучання бойової частини ракети, на місці працюють вибухотехніки

Також у Запоріжжі відомо про чотирьох загиблих. Наразі у місті багато людей перебувають під завалами. 

Пошкоджено декілька місцевих підприємств. Під завалами одного із зруйнованих промислових об’єктів перебувають люди. На місцях події працюють співробітники екстрених служб та правоохоронці, які фіксують черговий злочин рф. Триває пошуково-рятувальна операція.

Масований ракетний удар по Україні: ворог використовував ракети, у яких вже виявляли іноземні компоненти29.12.23, 12:18

У Києві за підсумком нічної атаки росіян відомо про одного загиблого та 25 поранених. Зафіксовано падіння уламків у Дарницькому, Святошинському, Подільському та Шевченківському районах столиці.

Пошкоджено цивільні об’єкти, складські приміщення, будівлю станції метрополітену, а також автомобілі місцевих мешканців.

Також за словами, очільника Одеської ОВА Олега Кіпера в Одесі відомо про тьох загиблих та 22 поранених внаслідок нічного удару рф. Серед постраждалих діти двоє дітей (6 та 8 років) та вагітна жінка.

Він наголосив, що розбір завалів у місті триває, тож кількість поранених може збільшуватись. 

Доповнення 

В Повітряних силах ЗСУ заявили, що час ворожої атаки у п'ятницю у небі над Україною було збито 114 з 158 повітряних цілей - ракети різних типів та ударні БплА. 

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено - 27 ударних БпЛА "Shahed-136/131",  87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Нагадаємо

Енергетики ДТЕК працюють над поверненням світла у низці областей, після масованої атаки російських окупантів.

Поки без електроживлення 843 родини у двох громадах Київської області – тривають ремонтні роботи. В Одесі знеструмлено 339 споживачів, - це пов’язано з ліквідацією наслідків обстрілів. У Дніпропетровській області, в одному з районів, клієнтів було переведено на резервне живлення.

У Києві через ракетну атаку спостерігається локальне погіршення якості повітря 29.12.23, 12:08

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Удар рф по Києву: кількість постраждалих збільшилась до 28

     • 26923 переглядiв