ukenru
cherez-koronavirus-kitay-zrobit-vlivannya-v-ekonomiku-v-sumi-156-milyardiv-yevro

Через коронавірус Китай зробить вливання в економіку в сумі 156 мільярдів євро

 • 15596 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Для подолання негативних економічних наслідків спалаху нового коронавірусу Китай підтримає банківську систему та курс юаня вливанням 156 мільярдів євро, повідомляє УНН із посиланням на Deutche Welle.

Народний банк Китаю заявив про намір влити в китайську економіку 1,2 трильйона юанів, що зараз відповідає приблизно 156 мільярдам євро. Згідно з заявою банку, оприлюдненою в неділю, 2 лютого, так звана операція зворотного викупу розпочнеться вже наступного дня.

Метою вливання в китайському центробанку називають підтримку "прийнятної та достатньої ліквідності" в банківській системі та стабільності валютного ринку під час спалаху нового коронавірусу 2019-nCoV у Китаї.

Днем раніше центробанк анонсував низку заходів монетарної та кредитної підтримки для підприємств, що беруть участь у боротьбі із епідемією вірусу, зокрема медичних компаній. Також у Народному банку Китаю закликали приватні фінансові інституції надавати "достатні кредитні ресурси" лікарням та іншим медичним організаціям в рамках цих заходів.

Рішення Народного банку Китаю було оприлюднено за день до відкриття фінансових ринків країни, що були закритими певний час через святкові вихідні до Нового року за місячним календарем, який є китайським національним святом, та на тлі побоювань щодо руйнівного впливу спалаху хвороби на китайську економіку.

Нагадаємо, кількість заражених новим коронавірусом 2019 nCoV в Китаї перевищила 14 тисяч осіб, померло 304 жителя країни.

Станом на ранок 1 лютого підтверджено 133 випадки завезення нового коронавірусу 2019-нCoV в 24 країнах світу. В Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції.

Українські Національні Новини

Новини Світу