ukenru
cherez-borgi-vodokanaliv-3-mln-zhiteliv-donbasu-rizikuyut-zalishitis-bez-vodi

Через борги водоканалів 3 млн жителів Донбасу ризикують залишитись без води

 • 8723 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Через борги водоканалів комунального підприємства "Вода Донбасу" 3 мільйони жителів Донбасу – включно із неконтрольованою територією - ризикують залишитись без води. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає УНН.

"Не дивлячись на запевнення керівника Донецької цивільно-військової адміністрації Олександра Куця про невідключення від електроенергії важливих об'єктів інфраструктури Донеччини, у тому числі і КП "Вода Донбасу", сьогодні і вони були відключені від електроенергії, оскільки не уклали договори з 1 квітня 2019 року. Такі дії призведуть до того, що 3 мільйони людей регіону залишаться без води", - написав Волинець у Facebook.

Електропостачання було обмежено через те, що у підприємства "Вода Донбасу" завершився 90-денний договір з "Укрінтеренерго", а договір з новим постачальником не укладений. Відповідно до закону оператор системи розподілу (ОСР) зобов'язаний виконати вимогу постачальника "Укрінтеренерго" і припинити електропостачання споживачів, які не мають договору на поставку електроенергії.

Утім, для відновлення постачання електроенергії та підключення до електромереж КП "Вода Донбасу" зобов'язане укласти договір із новим постачальником електроенергії, а також врегулювати питання погашення заборгованості.

Як повідомили кореспонденту УНН у прес-службі КП "Вода Донбасу", наразі основні об’єкти компанії працюють, лише зранку спостерігалось короткотермінове відключення від електроенергії.

Однак, надалі ситуація із подачею електрики повністю залежатиме від "Укрінтеренерго", яка вирішує, чи подавати електроенергію на підприємства.

Усього, за даними прес-служби, до КП входить 20 водоканалів на контрольованій і неконтрольованій територіях, які надають послуги з водопостачання й водовідведення приблизно 3 млн споживачів.

Нагадаємо, на Донбасі 4 державні шахти відключили від електропостачання.

Українські Національні Новини

Економіка