cherez-blokadu-na-kordoni-z-polshcheiu-u-cherzi-34-tys-vantazhivok-u-rozblokovanykh-shehyniakh-shche-700

Через блокаду на кордоні з Польщею у черзі 3,4 тис. вантажівок, у розблокованих "Шегинях" - ще 700

 • 38168 переглядiв

3,4 тис. вантажівок стоять у черзі на польсько-українському кордоні через блокаду польських перевізників; розблоковано лише пункт пропуску "Шегині".

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною на тлі блокади польських перевізників на сьогодні перебуває 3,4 тис. вантажівок у трьох пунктах пропуску, і ще 700 - перед розблокованим ПП "Шегині". Про це повідомив у понеділок в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає УНН.  

У напрямку ПП "Шегині" станом на ранок сьогодні на території Польщі в бік України у черзі це десь 700 вантажних транспортних засобів. На трьох напрямках, які ще блокуються, - "Ягодин", "Рава-Руська" і "Краківець" - у чергах перебуває станом на ранок сьогодні десь 3400 вантажних транспортних засобів, найбільше - навпроти "Ягодина"

- сказав Демченко.

Як зазначив речник ДПСУ, у "Шегинях" за минулу добу бачать збільшення кількості перетину кордону вантажними транспортними засобами. 

З його слів, на "Ягодині", попри те, що це через найбільший інфраструктурний пункт пропуску, перетинає кордон найменша кількість вантажівок: за минулу добу 150 в обох напрямках - на в'їзд на та виїзд.

Доповнення

Польські перевізники із 6 листопада блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, спочатку - у трьох пунктах пропуску, а згодом - у чотирьох. Серед вимог польських перевізників - повернення дозволів для українських водіїв.

11 грудня польські перевізники розблокували пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин". А 18 грудня знову заблокували проїзд вантажівок через "Дорогуськ-Ягодин".

З 24 грудня з польського боку розблоковано рух у ПП "Медика-Шегині".

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі