cherez-avariyu-na-odniy-iz-pidstantsiy-na-odeschini-bez-svitla-buli-ponad-30-tisyach-spozhivachiv-defitsitu-elektroenergiyi-nemaye-minenergo

Через аварію на одній із підстанцій на Одещині без світла були понад 30 тисяч споживачів, дефіциту електроенергії немає - Міненерго

 • 196277 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Через аварійну ситуацію на одній з підстанцій знеструмлювалися понад 30 тисяч споживачів Одеської області, були задіяні графіки аварійних відключень. Електроенергії з українських електростанцій достатньо для покриття потреб, повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Цитата

«Через перевантаження автотрансформатора на підстанції 330 кВ були тимчасово знеструмлені понад 30 тисяч споживачів в Одеській області. Були задіяні графіки аварійних відключень. За кілька годин усіх споживачів було заживлено», - йдеться у повідомленні.

Причиною відключень стала аварійна ситуація на іншій підстанції 330 кВ через перевантаження задіяних резервних ліній електропередачі.

Виробництво електроенергії

Електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає, зазначили у Міненерго.

Наслідки обстрілів

Через обстріли залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні заживили понад 150 споживачів, які були відключені через підтоплення від підриву Каховської дабми. У місті залишаються без світла 11,7 тисячі споживачів.

Ситуація на Запорізькій АЕС

Як зазначили в Міненерго, переведення окупантами енергоблок № 4 АЕС у «гарячий зупин» створює додаткові ризики для підживлення станції водою зі ставка - охолоджувача та відповідно безпечного функціонування обладнання ЗАЕС.

Наразі фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі АЕС. Він становить 16,34 м. Поки що цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказалі в Міненерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти перевели енергоблок ЗАЕС у стан "гарячий зупин", це порушення ядерного законодавства — Енергоатом

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Морпіхи знищили російський ударний гелікоптер Ка-52

     • 171833 переглядiв

    Штати уважно стежать за справою Саакашвілі – Держдеп

     • 181856 переглядiв

    Зеленський змінив склад Ставки

     • 200795 переглядiв

    Міністри ЄС обговорять, як сприяти експорту зерна з України

     • 211440 переглядiв