cherevatiy-rozpoviv-pro-vorozhe-ugrupovannya-na-bakhmutskomu-napryamku-50-tisyach-viyskovikh-ta-sotni-tankiv

Череватий розповів про вороже угруповання на Бахмутському напрямку: 50 тисяч військових та сотні танків

 • 1356442 переглядiв

Цитата

“Ворог підготував там доволі потужне угрупування, близько 50 000 особового складу. Також там сконцентровано більше ніж 300 танків, більше ніж 900 різних бойових машин різного типу, більше ніж 30 артилерійських систем і в районі 130-140 реактивних систем залпового вогню. Тобто це все сумарно б'є по нам”, - повідомив речник.

Також, окупанти направили на Бахмутський напрямок свої найкращі бойові підрозділи з метою збереження свого воєнного престижу.

“Це, в першу чергу, повітряно-десантні підрозділи, мотострілецькі підрозділи, підрозділи бойового армійського резерву та територіальних військ, а також інші приватні компанії типу "ветерани" або "патріотів", - сказав Череватий.

Попри це наші захисники продовжують завдавати удари по окупантах. За попередніми даними, кількість безповоротно знищених бойовиків лише з пвк "вагнер" становить понад 20 000. Через це бійці приватної воєнної компанії були вимушені відступати, зазначив речник.

“За різними джерелами і нашими, і закордонними, і навіть сам "вагнер" визнає не менше 20 000 летальних втрат. І в районі від 70 000 до 100 000 всіх втрат і вбитими, і пораненими. Відтак, вони змушені були, по суті, тікати звідти на відновлення командування”, - зазначив речник Східного угруповання військ.

Також Сергій Череватий відповів на запитання журналістки про ймовірне входження бойовиків глави чечні рамзана кадирова на територію Бахмута.

“У нас немає тут кадировців, і я думаю, що їхній захід був би дуже короткочасним, тому що це підрозділи росгвардії. Вони не є підрозділами, скажемо так, бойовими. І за всю війну вони показували себе більше як підрозділи жандармського типу або поліцейського типу, десь в другому, третьому ешелоні, де вони можуть як максимум зачищати населення”, - сказав Сергій Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Череватий: за добу в районі Бахмута вдалося знищити понад сотню окупантів, два "Гради" та три склади з боєприпасами

Доповнення

Після невдалого повстання у рф чеченський лідер рамзан кадиров позиціонує себе як воєначальник, готовий піти в бій на боці володимира путіна. Але на відміну від "групи вагнера", яку зараз москва намагається розформувати, чеченський спецназ заслужив на репутацію "TikTok бійців", які більше стурбовані своєю появою в соцмережах, ніж успіхами на полі бою, зазначав Financial Times.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    "Публікація жорстоких відео з фронту шкодить ЗСУ" – Маляр

     • 742289 переглядiв

    Зеленський підписав закон про виплати військовим

     • 1420011 переглядiв

    Збройні Сили підтвердили удар по штабу росіян у Бердянську

     • 9138992 переглядiв

    Справу Остапа Ступки про п’яну ДТП передали до суду

     • 711835 переглядiв