ukenru
chempioni-angliyi-ta-italiyi-sogodni-rozpochnut-vistupi-v-1-8-finalu-ligi-chempioniv

Чемпіони Англії та Італії сьогодні розпочнуть виступи в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

 • 9209 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. В перших поєдинках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Порту" зустрінеться із "Ювентусом", а іспанська "Севілья" з чемпіоном Англії "Лестером", повідомляє УНН з посиланням на сайт УЄФА.

"Порту" – "Ювентус". На груповому етапі "Порту" в цьому сезоні вдома набрав сім очок, вигравши у "Брюгге" (1: 0) і у переможця квартету G "Лестера" (5:0). Перемога над бельгійським клубом стала першою за п'ять домашніх єврокубкових матчів.
"Дракони", які можуть потрапити до вісімки найсильніших уже вшосте, не програвали в семи останніх домашніх поєдинках (В3 Н4) з італійськими командами.

Натомість "Ювентус" націлений в десятий раз опинитися в чвертьфіналі найпрестижнішого єврокубку, проте з семи останніх спроб лише три були вдалими. У минулому сезоні на стадії 1/8 фіналу дворазовий переможець турніру вдома зіграв внічию (2:2) з "Баварією", а на виїзді поступився в додатковий час (2:4).

Останній раз шляху туринців і клубів з Португалії перетиналися в півфіналі Ліги Європи УЄФА-2013/14. Тоді вони в рідних стінах зіграли по нулях з "Бенфікою", поступившись до цього на виїзді з рахунком 1:2.

"Севілья" – "Лестер". Андалузці виграли п'ять із семи домашніх матчів на європейській арені в 2016 році. Переможними в тому числі стали поєдинки в групі Н з "Ліоном" (1:0) і загребським "Динамо" (4:0).

Примітно, що дві попередні спроби "Севільї" пробитися до чвертьфіналу були невдалими. У 2008 році андалузці поступилися "Фенербахче" (5: 5 загальний, 2:3 пенальті), а в 2010-му – "ЦСКА" (2:3).

Нагадаємо, що дві з трьох попередніх європейських кампаній "Лестера" закінчувалися протистояннями з іспанською командою. Двічі перемогу святкував "Атлетіко" - у другому колі Кубка кубків-1961/62 (1:1 вдома, 2:0 в гостях) і в першому колі Кубка УЄФА-1997/98 (2:1 в гостях, 2:0 вдома).

Додамо також, дані два поєдинки закриють програму перших матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Як повідомляв УНН, "Манчестер Сіті" та "Монако" влаштували "перестрілку" в матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Українські Національні Новини

Спорт