ukenru
chempion-svitu-i-yevropi-vieyra-ocholiv-frantsuzkiy-klub

Чемпіон світу і Європи Віейра очолив французький клуб

 • 8652 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Французька "Ніцца" назначила на пост головного наставника клубу колишнього футболіста збірної Франції Патріка Віейру, повідомляє УНН з посиланням на сайт французів.

Екс-півзахисник "Арсеналу" замінив на посту Люсьєна Фавра, який раніше перейшов на тренерський місток дортмундської "Борусії". Деталі угоди із спеціалістом не розголошуються.

Повідомляється, що разом з 41-річним французом в "Ніццу" перейдуть помічники тренера Крістіан Латтанцио, Крістіан Вілсон і Матт Кук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель не виключила, що поїде в РФ на чемпіонат світу з футболу

Зауважимо, що у 2010 році Віейра перейшов в "Манчестер Сіті" у якості гравця, але кілька років тому став тренером і послом клубу. Згодом спеціаліст очолив молодіжну команду "Манчестер Сіті", а в 2016 році зайняв посаду головного тренера "Нью-Йорк Сіті".

Примітно, що за два з половиною роки під керівництвом Віейри команда "Нью-Йорк Сіті" піднялася на друге місце вищої футбольної ліги США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" і "Динамо" оштрафували за поведінку вболівальників

Додамо також, Віейра пограв на клубному рівні за "Арсенал", "Інтер", "Ювентус", "Мілан" і "Манчестер Сіті", здобувши з клубами чотири перемоги в чемпіонаті Італії, три в чемпіонаті Англії, чотири Кубки Англії. У складі збірної Франції здобув "золото" ЧС-1998 і "срібло" ЧС-2006 та вигрвав чемпіонат Європи (2000).

Українські Національні Новини

Спорт