chekhiya-vidsogodni-zakrila-vyizd-rosiyanam-z-turistichnimi-shengenskimi-vizami

Чехія відсьогодні закрила в'їзд росіянам з туристичними шенгенськими візами

 • 141513 переглядiв

Деталі

Як повідомляється, "росіяни з чинною шенгенською візою, виданою будь-якою державою-членом Євросоюзу, які подорожують з метою туризму, спорту чи культури, з вівторка, 25 жовтня, не можуть в'їжджати на територію Чехії".

За даними МЗС країни, щодня через міжнародний аеропорт до Чехії прибувають до 200 громадян Росії. Нині особам, які прибувають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгенської зони, тобто через міжнародний аеропорт Чехії, з метою туризму, спорту чи культури буде відмовлено у в'їзді.

Доповнення

Уряд країни ухвалив рішення про це 12 жовтня на пропозицію Міністерства закордонних справ. Таким чином, Чехія приєдналася до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які в попередні тижні закрили свої кордони для російських туристів у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Чехія стала першою державою-членом ЄС, яка призупинила видачу віз для громадян посії наступного дня після вторгнення в Україну, тобто 25 лютого. Заборона діє досі, пізніше Чехія запровадила її і для білоруських громадян, в обох випадках, за винятком гуманітарних випадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині знову аварійні відключення світла – ОВА

     • 264232 переглядiв