ukenru
chekhiya-nazvala-vipravdanimi-sanktsiyi-yes-proti-rf

Чехія назвала виправданими санкції ЄС проти РФ

 • 10953 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Санкції Європейського Союзу щодо Російської Федерації є виправданими. Про це йдеться у спільній заяві президента Чехії Мілоша Земана, прем'єр-міністра країни Андрея Бабіша, а також спікера палати депутатів і чеських міністрів закордонних справ і оборони, передає УНН.

"Високопосадовці розглянули питання щодо обмежувальних заходів (міжнародних санкцій) як інструменту для забезпечення дотримання міжнародного права, прав людини та демократичних принципів. Стосовно режиму санкцій ЄС проти Російської Федерації, чиновники заявили, що причини, які призвели до введення санкцій, зберігаються, і закликали до виконання мінських угод усі залучені сторони", - йдеться в заяві.

Чеські високопосадовці водночас зазначили, що було б корисним провести "комплексну і відкриту дискусію на цю тему на рівні Європейської Ради, включаючи оцінку економічної та політичної ефективності санкцій у зв'язку з процедурою їх продовження".

"Звичайно, Чеська Республіка буде поважати результати цієї дискусії", - додали політики.

Як повідомляв УНН, напередодні прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що Чехія не має наміру порушувати в Євросоюзі тему можливого скасування санкцій проти РФ.

Українські Національні Новини

Політика