chekhiya-mozhe-dopomogti-zaluchiti-derzhavi-globalnogo-pivdnya-zelenskiy

"Чехія може допомогти Україні залучити держави Глобального Півдня" – Зеленський

 • 586894 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Чехія може допомогти залучити держави Глобального Півдня до наших спільних мирних зусиль, зокрема реалізації Формули миру. Про це заявив президент Володимир Зеленський у межах робочого візиту до Чехії, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні я поінформував пана Президента Чехії про те, як ми вже залучаємо багатьох партнерів. Ми почали цю роботу. Я вважаю, що вона успішна. Африка, Латинська Америка, Азія. Але нам потрібна допомога в цьому напрямі», – сказав Зеленський.

Деталі

Володимир Зеленський висловив особливу подяку Президенту Чехії й кожному чеському громадянину за допомогу українцям, зокрема дітям, які отримали в їхній країні захист від розв’язаної Росією війни.

Під час зустрічі лідери двох держав зосередили увагу на питаннях спільної безпеки та взаємодії заради посилення оборони. Було обговорено можливе реагування на створені Росією терористичні загрози, зокрема на ситуацію на Запорізькій АЕС.

Цитата

«Росія заслуговує на посилення санкцій проти неї. Обговорили й наявне поширення російської пропаганди, яка, на жаль, досі має вплив у Європі. У Чехії та в інших країнах Європи очевидно є деструктивний вплив Росії, і це те, від чого треба, я вважаю, захищатися», – зауважив Зеленський.

Доповнення

Володимир Зеленський і Петр Павел також розглянули питання взаємодії України та Чехії на всіх рівнях і спільні зусилля у відносинах із третіми країнами, зокрема в контексті реалізації Української формули миру.

Під час переговорів лідери торкнулися питання посилення альянсів, передусім НАТО.

Окремо Президент України висловив подяку за кожен синьо-жовтий прапор, який зустрічав українську делегацію на вулицях Праги.

Зі свого боку Петр Павел наголосив на важливості підтримки України саме зараз, коли українська армія почала контрнаступ і продемонструвала всьому світові, що Росія не є такою сильною, як позиціонувала себе.

Петр Павел запевнив Володимира Зеленського, що Україна й далі може розраховувати на підтримку Чехії, як це було з першого дня повномасштабної російської агресії.

Чеський лідер висловив переконання, що підтримка України – це не лише підтримка держави, яка потерпає від війни, а насамперед допомога всім європейцям.

За його словами, багато чеських компаній уже співпрацюють з українськими фірмами й прагнуть взяти участь у відбудові України не лише після війни, а й зараз, під час воєнних дій.

Петр Павел також наголосив, що Чехія готова підтримати Україну на саміті НАТО у Вільнюсі й долучитися до фінансової допомоги.

Нагадаємо, у четвер, 6 липня президент Зеленський прилетів до Чехії та зустрівся з президентом Петром Павлом. Це буде їхня перша спільна зустріч у Празі, попередні дві відбулися в Києві.

Офіс президента опублікував відео офіційної церемонії зустрічі Зеленського та президента Чехії. 

Також у Празі Володимир Зеленський зустрівся із 14-річним українським підлітком Антоном Коцком, який перебуває у Чехії на лікуванні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У хімічному інституті москви стався вибух

     • 948218 переглядiв