Чехія представлятиме Україні ліцензії на постачання військових матеріалів замість військової техніки

 • 41945 переглядiв

Чехія надаватиме ліцензії на експорт військових матеріалів в Україну, оскільки її запаси військової техніки занадто виснажені для прямих поставок. Однак приватні компанії продовжують постачати обладнання та боєприпаси в Україну за допомогою донорів.

Міністр оборони Чеської Республіки Яна Чернохова заявила, що запас чеських армійських складів виснажився і там уже залишилося не так багато військової техніки, як хотілося б, яку Чехія могла б відправити в Україну. Пише УНН із посиланням на Radio Prague International.

Однак, за словами міністра, Чехія продовжує оформляти відповідні ліцензії на експорт військових матеріалів, тому необхідна техніка та боєприпаси, вартість яких обчислюється десятками мільярдів крон, продовжують постачатися з Чехії до Україну завдяки зусиллям приватних компаній і різних донаторів.

За словами міністра, у Чехії є вільні виробничі потужності для випуску необхідних Україні видів озброєння, про що знають приватні фірми та партнери за кордоном. Наприклад, за словами Чернохової, через Чехію на данські гроші було відправлено майже 50 БМП, 2500 пістолетів, 7000 автоматів, 500 ручних кулеметів і 500 снайперських гвинтівок.

З матеріалів на сайті Міноборони випливає, що Чехія з початку російського вторгнення передала Україні військову техніку на загальну суму 1,2 мільярда крон. Було поставлено авіаційну техніка, десятки танків, БМП, гранатометів і пістолетів, а також боєприпаси.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі