ukenru
chekhi-vidnovlyat-prikordonniy-kontrol-cherez-novu-khvilyu-migrantiv

Чехи відновлять прикордонний контроль через нову хвилю мігрантів

 • 159616 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Уряд Чехії вирішив відновити перевірки на кордоні зі Словаччиною на тлі нової хвилі міграції. Про це УНН передає посилаючись на АР.

Деталі

Новий захід набирає чинності в четвер на 27 пунктах перетину кордону між двома країнами Євросоюзу, які входять до безвізової Шенгенської зони Європи, і триватиме не менше 10 днів. Загалом для проведення перевірок буде залучено 560 співробітників поліції та митниці.

Людям буде заборонено перетинати кордон у будь-якому іншому місці на 251-кілометровому кордоні. Винятки зроблено для фермерів, лісників та рибалок, які працюють у прикордонних районах.

Уряд Словаччини заявив у вівторок, що ухвалив рішення Чехії, але хоче обговорити це питання на рівні ЄС.

Міністерство внутрішніх справ Чехії заявило, що цей захід був необхідний після того, як цього року влада затримала на території Чехії майже 12 000 нелегальних мігрантів, більшість із яких із Сирії. Це більше, ніж під час попередньої хвилі масової міграції у Європі у 2015 році.

Додамо

Загалом цього року було заарештовано 125 осіб, які займаються незаконним ввезенням людей, що значно більше ніж у попередні роки.

У міністерстві заявили, що біженці використовували Чеську Республіку як транзитну країну на шляху на Захід.

Українські Національні Новини

Новини Світу