chekhi-potrolili-rosiyu-imitatsiyeyu-aneksiyi-kaliningrada

Чехи потролили росію імітацією анексії Калінінграда

 • 393954 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Незаконна анексія росією українських територій викликала широкий засуд у всьому світі. У Чехії користувачі соцмереж підкреслюють абсурдність територіальних претензій росії, даючи Москві спробувати власні ліки, передає УНН.

Деталі

Протягом останніх кількох днів чеські користувачі соціальних мереж обмінювалися гумористичними твітами, підправленими картами та знущальними мемами, що показують, як російський ексклав у Калінінграді насправді є історично Чехією і що необхідно провести референдум, щоб визначити дату події. 

У понеділок член Європарламенту Чехії Томаш Здеховскі опублікував у Твіттері карту Калінінграда, розділеного посередині на дві зони, окуповані Польщею та Чехією, іронічно відзначивши знову набутий вихід чехів до моря.

“Je čas rozdělit Kaliningrad, aby naši čeští bratři měli konečně přístup k moři”

A pak nemilujte Polaky https://t.co/hLhyBDZQJm

— Tomáš Zdechovský (@TomasZdechovsky) September 29, 2022

На іншій карті назва російського ексклаву замінили на Краловецький край, а міста були замінені на чеські еквіваленти, включаючи головне місто Калінінград (Краловець).

Jako už jednou jsme na random dostali Zakarpatí, takže why not Královecký kraj, až se RF bude rozpadat... pic.twitter.com/We7gnX4Bhq

— Adam Trunečka (@adam_trun) October 3, 2022

У вівторок зранку чеська пошукова система Seznam.cz зробила ще один крок уперед, додавши Краловецький край до свого списку регіонів Чехії, в яких люди можуть шукати будинки та нерухомість.

Пізніше того ж дня недавно створений обліковий запис у Твіттері @KralovecCzechia оголосив про успіх ініціативи: «Після успішного референдуму 97,9% жителів Калінінграда вирішили об'єднатися з Чеською Республікою та перейменувати Калінінград на Краловець».

Протягом деякого часу сторінка Калінінграду у Вікіпедії чеською мовою також була вказана як Чеська Республіка.

Історична довідка

Місто, раніше відоме як Кенігсберг («Королівська гора»), було засноване тевтонськими лицарями в 1255 році на честь чеського короля Пржемисла Оттакара II.

Частина Ганзейського союзу із середини 14 століття, Кенігсберг пізніше став столицею держави Тевтонського ордену, герцогства Пруссії та Східної Пруссії. В 1701 році там коронувався перший король Пруссії Фрідріх I, а філософ Іммануїл Кант, ймовірно, був найвідомішим його жителем.

Найбільш східне велике місто Німеччини до початку Другої світової війни, Кенігсберг було захоплено Червоною армією у квітні 1945 року після жорстокої двомісячної облоги, внаслідок якої місто було зруйноване.

Відповідно до Потсдамської угоди, місто було перейменовано на Калінінград в 1946 році і залишалося важливим стратегічним пунктом для Москви протягом усієї Холодної війни.

В даний час Калінінградський ексклав, що межує з двома країнами ЄС і НАТО, Польщею і Литвою, залишається під контролем російської федерації після розпаду СРСР. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Чехи потролили росію імітацією анексії Калінінграда

     • 393954 переглядiв

    НБУ вирішив ліквідувати банк "Січ"

     • 150064 переглядiв

    Куди тікають росіяни від мобілізації: останні дані

     • 206863 переглядiв