ukenru
chastina-posliv-krayin-yevrosoyuzu-u-minsku-bude-vidklikana-mzs-polschi

Частина послів країн Євросоюзу у Мінську буде відкликана - МЗС Польщі

 • 11114 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Частина послів країн-членів ЄС у Білорусі буде відкликана для консультацій. Про це у понеділок у Twitter написав міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає УНН.

"У співпраці з Європейською службою зовнішніх зв'язків та країнами-членами ЄС ми прийняли спільне рішення відкликати для консультацій деяких послів, акредитованих у Білорусі", - повідомив Рау.

Він також подякував усім партнерам ЄС за вираження солідарності із Польщею і Литвою.

"Підтримка білорусів та їхніх зусиль до демократизації країни залишається для нас пріоритетом. Нам потрібні відкриті канали зв'язку, щоб підтримати тих, хто бореться за незалежну, суверенну і демократичну Білорусь. Всі спроби затаврувати будь-яку державу-члена ЄС будуть зустрінуті прямою і взаємною відповіддю", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, раніше міністерство закордонних справ Литви провело консультації зі своїми колегами по Євросоюзу з приводу вимоги Білорусі до Литви і Польщі скоротити кількість своїх співробітників у посольствах.

Як повідомляв УНН, на минулому тижні МЗС Білорусі запропонував Польщі та Литві скоротити кількість дипломатів.

2/2 to democratize the country remains a priority to us. We need communication channels open to stand by those who fight for an independent, sovereign and democratic Belarus. All attempts to stigmatize any EU MS state will be met with a straightforward, reciprocal response.

— Zbigniew Rau (@RauZbigniew) October 5, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу