chas-yasnosti-schodo-chlenstva-ukrayini-nastav-kuleba-zidzvonivsya-zi-stoltenbergom-i-zayaviv-pro-robotu-z-chlenami-nato

"Час ясності щодо членства України настав": Кулеба зідзвонився зі Столтенбергом і заявив про роботу з членами НАТО

 • 521696 переглядiв

КИЇв. 29 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у четвер, що провів чергову розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і що Україна активно працює з усіма союзниками Альянсу, щоб переконати їх: час ясності щодо членства України в НАТО настав, пише УНН.

Цитата

"Під час нашої сьогоднішньої розмови я подякував Єнсу Столтенбергу за його зусилля щодо забезпечення успіху саміту НАТО у Вільнюсі. Україна продовжує активно працювати з усіма союзниками НАТО, щоб переконати їх у тому, що настав час прояснити питання про членство України в Альянсі", - зазначив Кулеба у Twitter.

Нагадаємо

28 червня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про очікування, що на саміті у Вільнюсі члени Альянсу знайдуть точки дотику, як задовольнити прагнення України до членства, наразі ж найнагальнішим завданням є забезпечення перемоги України, і це є передумовою для змістовної дискусії щодо членства.

Президент України Володимир Зеленський після цього заявив, що зрозуміло, що до завершення війни Україні не вдасться стати членом НАТО, проте потрібна впевненість, що після перемоги її вступ до Альянсу гарантовано. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі