ukenru
chas-vidpovidati-na-kremlivskiy-spisok-poki-ne-nastav-mzs-rf

Час відповідати на "кремлівський список" поки не настав – МЗС РФ

 • 12066 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. У МЗС РФ вважають, що для відповіді на так званий “кремлівський список” США поки не настав час. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Сергій Рябков в інтерв’ю виданню “Известия”, передає УНН.

За словами Рябкова, протягом року правління нової адміністрації США, Кремль неодноразово робив конкретні кроки з вирішення гострих питань-“подразників” і формування нового порядку денного.

На думку заступника міністра, бізнес ряду країн, включаючи США, зацікавлений в подоланні кризи в стосунках двох держав, їм потрібні нормальні умови для взаємовигідної роботи.

“Але для цього потрібно не нагнітати обстановку, а спокійно займатися поточними справами”, - сказав він.

Рябков зазначив, що Росія сприймає американську санкційну політику як “невиправдану, нелегітимну і контрпродуктивну”.

За його словами, “кремлівський список” є лише однією зі спроб Вашингтона “натиснути” на Росію.

“Відповідно ми не женемося в цій ситуації за суворою дзеркальністю і на шкоду собі діяти не будемо. Є ефект суспільно-політичної консолідації і економічного зосередження від безперервних спроб США застосовувати санкції в геополітичній боротьбі з сучасною Росією. Відповідати будемо, коли і якщо наш президент, наше керівництво, оцінивши сукупність факторів, прийде до висновку, що цей момент настав”, - розповів заступник голови російського МЗС.

Він нагадав, що раніше Росія призупинила дію трьох угод з США в ядерній сфері та офіційно повідомила Вашингтон про те, що це було зроблено у відповідь на політику, яку проводила попередня адміністрація по відношенню до РФ.

“Тобто у нас вже був задіяний цілий ряд засобів і способів матеріальної - не риторичної - реакції на такі кроки. І в нашому арсеналі подібні заходи залишаються. Але їх можливе застосування - предмет окремого політичного рішення. Воно якщо буде прийматися, то по всій сукупності обставин”, - додав Рябков.

Нагадаємо, 30 січня Міністерство фінансів США представило Конгресу “кремлівську доповідь”, яка містить 210 імен.

Українські Національні Новини

Політика