chandrayan-3-indiya-rozpochinaye-istorichnu-misiyu-na-misyats

Чандраян-3: Індія розпочинає історичну місію на Місяць

 • 214187 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Індійське космічне агентство успішно запустило ракету, яка має висадити місяцехід на південному полюсі Місяця, що означатиме становлення Індії як космічної держави, повідомляє Independent, пише УНН.

Деталі

Місія Індійської організації космічних досліджень (ISRO) "Чандраян-3" з посадковим апаратом і місяцеходом стартувала о 14:35 за місцевим часом на борту ракети LVM3 з головного космодрому Індії, Шріхарікота, в південному штаті Андхра-Прадеш.

"14 липня 2023 року назавжди буде закарбовано золотими літерами в історії космічного сектору Індії. Ця визначна місія буде нести надії і мрії нашої нації", - написав у своєму Twitter прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Індійська організація космічних досліджень підтвердила, що космічний апарат успішно вийшов на заплановану орбіту навколо Землі, додавши, що після низки ретельно спланованих маневрів очікується, що апарат здійснить посадку поблизу південного полюса Місяця орієнтовно 23 серпня.

Доповнення

Успішна посадка зробить Індію четвертою країною після США, колишнього срср та Китаю, яка висадить зонд на Місяць, і першою, яка зробить це поблизу південного полюса Місяця.

Ця частина планети викликає особливий інтерес серед космічних агентств і приватних компаній через підтверджену наявність водяного льоду, який міг би підтримати потенційні місії з видобутку корисних копалин на Місяці і створення місячних баз.

ISRO також проводитиме наукові експерименти на поверхні Місяця в рамках останньої місії, вартість якої становить близько 82 млн доларів. Серед інструментів на борту посадкового модуля - зонд для вимірювання теплових властивостей поверхні Місяця, який отримав назву Chandra's Surface Thermophysical Experiment (ChaSTE), а також інструмент ILSA для вимірювання сейсмічної активності Місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний телескоп Вебба показав вражаюче фото 50-ти зірок крупним планом

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Чандраян-3: Індія розпочинає історичну місію на Місяць

     • 214187 переглядiв

    У Києві 16 липня відбудеться дог-френдлі екскурсія - КМДА 

     • 762999 переглядiв