ukenru
byudzhetniy-komitet-pidtrimav-pererozpodil-koshtiv-moz

Бюджетний комітет підтримав перерозподіл коштів МОЗ

 • 12793 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Бюджетний комітет підтримав на своєму засіданні перерозподіл коштів МОЗ, аби вони ефективніше витрачалися в системі охорони здоров’я. Зокрема, 13 мільйонів гривень підуть Держлікслужбі – на виплату зарплат та інші нагальні потреби. Про це УНН повідомляє з посиланням на сторінку політичної партії "Слуга Народу" у Facebook.

"Збільшити обсяг ПЛР-тестувань, придбати нове обладнання для лікарень та виділити гроші на зарплати лікарям. Бюджетний комітет підтримав на своєму засіданні перерозподіл коштів МОЗ, аби вони ефективніше витрачалися в системі охорони здоров’я", - йдеться в повідомленні.

Так, 13 мільйонів гривень підуть Держлікслужбі – на виплату зарплат та інші нагальні потреби.

Також 325,7 мільйона гривень – на придбання інсуліну та препаратів для лікування нецукрового діабету (гроші підуть через субвенції місцевим бюджетам), 14,6 мільйона гривень – на придбання обладнання та витратні матеріали для 12 обласних лабораторних центрів МОЗ, що дозволить збільшити обсяг ПЛР-тестувань на COVID-19 та 13,3 мільйона гривень – для забезпечення роботи Електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я подало запит на 296 млрд грн на фінансування охорони здоров’я у 2021 році та 225 млрд грн на програму медгарантій.

Українські Національні Новини

Політика