ukenru
buslavets-ozvuchila-vzhiti-zakhodi-dlya-balansuvannya-energorinku

Буславець озвучила вжиті заходи для балансування енергоринку

 • 15654 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища вживає заходів, аби забезпечити надійну роботу енергосистеми України. Про це сьогодні під час наради заявила в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець, передає УНН.

Вона нагадала, що минулого тижня уряд схвалив постанови, якими вносяться зміни до механізму ПСО на ринку електроенергії, а також - до проведення електронних аукціонів на двосторонніх договорах державними компаніями.

"Наступного тижня буде проведено аукціонний комітет, який імплементує положення цієї постанови для того, щоб можна було вивільнити обсяги генерацій атомних станцій для купівлі кінцевими промисловими споживачами.

Поступово ми будемо рухатися в напрямку, щоб змінити цей механізм ПСО на фінансовий механізм, як це працює на розвинутих ринках", - розповіла вона.

Окрім того, сьогодні міністерство перебуває на фінішній прямій узгодження меморандуму щодо відновлювальних джерел енергії.

"Цей меморандум є одним із інструментів вирішення тих нагальних питань, які є, тому міністерство і уряд рухається у цьому напрямку по поставлених завданнях, які ми собі напрацювали і намітили", - розповіла в.о. міністра.

Разом з тим, вона звернула увагу, що вже традиційно заходи балансування енергоринку піддаються критиці та маніпуляціям. Зацікавлені в цьому - бізнес та "хайповики".

"Замість допомоги від всіх тих, кого цікавить і турбує ситуація в енергетиці - ми бачимо, що всі рішення, які напрацьовуються, вони критикуються, маніпулюються. І я впевнена, що найближчим часом ми побачимо черговий потік бруду і щодо мене, і щодо тих рішень, які пропонує міністерство.

Мотиви тих, хто це робить, в цілому зрозумілі. Для когось - це бізнес, для когось - можливість зробити собі ім'я на черговому скандалі. Наш мотив простий - забезпечити надійну роботу енергосистеми України і стабілізувати ситуацію для того, щоб наші споживачі електричної енергії не відчували ніяких негативів", - заявила вона.

Українські Національні Новини

Економіка