bundestah-skhvalyv-dodatkovyi-biudzhet-nimechchyny-na-2023-rik

Бундестаг схвалив додатковий бюджет Німеччини на 2023 рік

 • 25266 переглядiв

Німецький Бундестаг ухвалив додатковий бюджет на 2023 рік, що дозволяє здійснювати запозичення поза межами конституційного "боргового гальма" у зв'язку з надзвичайною ситуацією, пов'язаною з війною в Україні.

Бундестаг затвердив додатковий бюджет на 2023 рік. Для цього німецькі депутати четвертий рік поспіль призупинили гальмування боргу. Про це з посиланням на Spiegel, передає УНН.

Деталі

Парламент підтримав рішення призупинити "боргове гальмо" 414 голосами, ще 242 депутати проголосували проти і дев'ять утрималися. 

Уряд обґрунтував призупинення дії конституційно закріпленого "боргового гальма", яке обмежує чисті боргові запозичення до 0,35% ВВП, тим, що війна в Україні є надзвичайною ситуацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Reuters: через діру в бюджеті ФРН зависло питання про 8 млрд євро військової допомоги Україні

Завдяки додатковому бюджету федеральний уряд перевищив обсяг запозичень, дозволених "борговим гальмом", на 44,8 мільярда євро, а заплановані нові запозичення становлять 70,6 мільярда євро.

З цієї суми 43,2 мільярда євро припадає на підтримку цін на газ, централізоване теплопостачання та електроенергію.

Доповнення

Ситуація з ухваленням бюджету Німеччини перетворилась у хаос після листопадового рішення Конституційного суду. Тоді суддя поставив, що уряд не може перенаправити 60 мільярдів євро невикористаних коштів від пандемії COVID на кліматичні проєкти.

Нагадаємо

Уряд Німеччини затвердив додатковий бюджет на 2023 рік, за допомогою якого планує юридично забезпечити позики, які вже були використані для стримування цін на енергоносії, зокрема подолання енергетичної кризи внаслідок агресії росії проти України, та підтримки постраждалих від повені цього року.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Бундестаг схвалив додатковий бюджет Німеччини на 2023 рік

     • 25266 переглядiв

    Армія рф обстріляла Херсон з артилерії, двоє поранених

     • 24075 переглядiв