ukenru
buddhabot-yaponski-doslidniki-stvorili-instrument-dlya-prosvitlennya-za-dopomogoyu-shtuchnogo-intelektu

Buddhabot: японські дослідники створили інструмент для просвітлення за допомогою штучного інтелекту

 • 265371 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Buddhabot, інструмент, створений японськими дослідниками, який переносить духовне керівництво із давніх писань на ваш смартфон, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Програмне забезпечення, спільно розроблене групою релігієзнавців та вчених з Кіотського університету, було запрограмовано на запам'ятовування близько 1000 навчань із буддійських текстів, таких як Сутта Ніпата та Дхаммапада.

Користувачі, які шукають просвітлення, можуть запитувати аватара Будди, який з'являється на екрані їхнього телефону.

"На тлі доповненої реальності зображений Будда розміром з пінту, що сидить зі схрещеними ногами в реальному оточенні, знятому камерою пристрою", пише AFP.

А за технологією стоїть діалогова система штучного інтелекту, що отримала назву Buddhabot, яка все ще перебуває на стадії тестування і поки що недоступна для широкої публіки.

Програми для медитації для смартфонів стали надзвичайно популярними у всьому світі, пропонуючи спеціалізоване аудіо для різних життєвих ситуацій.

Будда зі штучним інтелектом також призначений для терапевтичного відволікання від "все більш напруженого реального світу", від Covid-19 до війни в Україні, заявив AFP Сейджі Кумагаї, ключовий розробник програмного забезпечення в Кіотському університеті.

Кумагаї сказав, що цей інструмент може стати кроком до духовного світу, який керує метавсесвітом - потенційною альтернативою численним храмам Японії, кількість яких, як очікується, скоротиться через скорочення населення.

Українські Національні Новини

Технології