budanov-zaiavyv-shcho-dlia-pidtrymky-chyselnosti-zbroinykh-syl-potribno-prodovzhuvaty-mobilizatsiiu

Буданов заявив, що для підтримки чисельності Збройних сил потрібно продовжувати мобілізацію

 • 50671 переглядiв

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов стверджує, що лише мобілізація може забезпечити необхідну мільйонну чисельність Збройних сил.

Без мобілізаційних заходів неможливо підтримувати чисельність Збройних сил і тому не можна думати про те, щоб відійти від мобілізації та поповнювати військо через рекрутинг. Про це сказав очільник ГУР МО Кирило Буданов під час дискусійної панелі "2024: виклики і перспективи", передає УНН.

Для розуміння: сукупно Сили оборони України зараз – назву трошки умовну кількість, щоб ми не підійшли до держтаємниці – мільйон сто. Ніякий рекрутинг такі обсяги покрити не може. Виключно мобілізація. Треба відкидати навіть думки, що від мобілізації можна відійти. Не можна. Мільйон сто не покриє ніякий рекрутинг. У нас немає в принципі стільки людей, бажаючих робити будь-що, я вже не кажу про те, щоб воювати

- сказав Кирило Буданов.

За його словами, через війну йдуть втрати. Тому цю кількість осіб треба постійно тримати.

Українські депутати розроблять комплексний закон про військову мобілізацію23.11.23, 03:55

Голова ГУР МО зауважив, що всі ті, хто хотів воювати, прийшли у перші пів року повномасштабної російсько-української війни. Тих людей з об'єктивних причин залишилося небагато. Буданов назвав це фактом, який треба розуміти та визнавати. Він також зазначив, що постає питання мотивації у контексті мобілізації.

З'являється наступне питання: люди, всі, хто хотіли, вони прийшли. Кого призивають? На жаль, відповіді гарної тут не буде. Якщо не знайти для них мотивацію, то скільки б людей – примусово, не примусово або згідно з якимись нормами законодавства ми б не загнали – їхній ККД буде майже нульовий. Що, у принципі, і відбувається останнім часом, це теж треба визнавати відверто

- сказав Кирило Буданов.

За його словами, у багатьох людей немає відчуття, що це їхня війна. Буданов назвав це дуже глибинною проблемою, яку гроші не розв’яжуть. Тому очільник ГУР виступив за правильний соціальний діалог та обґрунтування.

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі