ukenru
bud-yakiy-neytralniy-prapor-rosiyskikh-sportsmeniv-zaplyamovaniy-krovyu-zelenskiy-zvernuvsya-do-kerivnitstva-mok

Будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю: Зеленський звернувся до керівництва МОК

 • 1129900 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський розкритикував керівника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха за "намагань витягнути у світовий спорт представників держави-терориста" і наголосив, що "будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю". Про це він сказав у вечрньому зверненні до українців, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні ми починаємо марафон чесності, який буде спрямований на те, щоб очистити керівництво міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань витягнути у світовий спорт представників держави-терориста. Не можна не бути розчарованим заявами чинного очільника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Я неодноразово із ним говорив. І так і не почув, як він збирається захищати спорт від пропаганди війни, якщо поверне російських спортсменів у міжнародні змагання.

Не буває нейтральності, коли триває така війна. І ми знаємо, як часто тиранії пробують використовувати спорт заради своїх ідеологічних інтересів. Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю", - сказав Зеленський.

Додамо

Президент України додав, що не хоче розбиратися в тому, що саме стало мотивом для пана Баха, щоб просувати таку ініціативу. І додав, що Україна зробить все, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим паче – у паризькій Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 через участь росіян та білорусів

"Українські спортсмени змушені захищати життя своїх близьких і свободу нашого народу від російської агресії. Російські удари забрали життя сотень українців та українок, які могли збагатити світовий спорт своїм талантом. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху. Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному", - резюмував Зеленський.

Нагадаємо

Раніше Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, в якій припустили, що росіяни й білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Українські Національні Новини

Політика