brytanska-rozvidka-rosiia-rozpochala-uzghodzhenu-kampaniiu-udariv-po-ukrainskii-enerhetytsi

Британська розвідка: росія розпочала узгоджену кампанію ударів по українській енергетиці

 • 109481 переглядiв

Британська розвідка повідомляє, що росія ініціювала скоординовані ракетні удари по українській енергетичній інфраструктурі, причому важкі бомбардувальники використовувалися в атаках з 21 вересня. Більшість ракет були перехоплені українською ППО.

росія перейшла до узгодженої кампанії ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Про це йдеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії, основаному на розвідданих, пише УНН.

Деталі

В британській розвідці зазначають, що у ніч на 7 грудня росія вперше з 21 вересня 2023 року завдали ударів по Києву та центральній Україні, використовуючи важкі бомбардувальники Ту-95. Ймовірно, ворог запустив щонайменше 16 крилатих ракет повітряного базування із типового району дії над Каспійським морем.

Атаки, скоріш за все, атака була ракетами AS-23a KODIAK (так позначають ракети Х-101, Х-102 у НАТО - ред.), які росія накопичувала для використання в зимовій кампанії.

Ймовірно, це був початок більш узгодженої кампанії росії, спрямованої на знищення енергетичної інфраструктури України. Однак, за попередніми даними, більшість із цих ракет були успішно перехоплені українською ППО,

- йдеться у звіті.

Нагадаємо

8 грудня у Київській міській військовій адміністрації повідомляли про роботу ППО на околицях Києва. російські війська поновили удари крилатими ракетами після 79 днів паузи, усі ракети у напрямку Києва знищено на підльоті до столиці, жертв та руйнувань не фіксували.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі