brytanska-rozvidka-podolannia-rosiiskykh-system-ppo-stalo-odnym-z-naivazhlyvishykh-napriamkiv-viiny-v-ukraini

Британська розвідка: подолання російських систем ППО стало одним з найважливіших напрямків війни в Україні

 • 36195 переглядiв

Звіти британської розвідки підкреслюють вирішальну роль російських систем ППО "Тор" і "Панцир" у протидії українським безпілотникам, відзначаючи людську витривалість, з якою стикаються екіпажі систем "Тор".

Зусилля як України, так і рф, спрямовані на подолання наземних систем протиповітряної оборони супротивника, залишаються одним з найважливіших напрямків війни. Про це йдеться у розвідувальному звіті, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, для рф зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) малого радіусу дії "Тор" (SA-15 Gauntlet за класифікацією НАТО) відіграє критично важливу і значною мірою ефективну роль.

Із максимальною дальністю стрільби 15 км ЗРК "Тор" використовується підрозділами протиповітряної оборони російської армії і призначений для захисту переднього краю сухопутних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка: росія посилює ППО перед тим, як Україна отримає західні винищувачі

Водночас ЗРК "Панцир" (SA-22 Greyhound за класифікацією НАТО), які експлуатуються російськими Повітряно-космічними силами, зазвичай захищають командні пункти, ЗРК більшої дальності і військово-повітряні бази.

Британські розвідки заявили, що особливо активно росіяни використовують ЗРК "Тор" для протидії українським безпілотникам. Цей комплекс діє фактично як передова лінія мережі ППО окупаційних військ рф в Україні.

Водночас у відомстві наголошують, що одним з ключових обмежень ЗРК "Тор" в поточній війні є, ймовірно, витривалість його екіпажу.

Зважаючи на те, що на кожну систему припадає лише три людини, підтримання високого рівня бойової готовності протягом тривалого часу, найімовірніше, є екстремальним випробуванням на витривалість

 – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Після масштабних втрат в Україні росія вимушено перекинула стратегічні системи С-400 з Калінінграда на фронт до України. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі