brytanska-rozvidka-kiberataka-na-kyivstar-ymovirno-naimasshtabnisha-operatsiia-rosiiskykh-khakeriv-vid-pochatku-povnomasshtabnoho-vtorhnennia-rf

Британська розвідка: кібератака на "Київстар", ймовірно, наймасштабніша операція російських хакерів від початку повномасштабного вторгнення рф

 • 102280 переглядiв

У звіті британської розвідки стверджується, що кібератака на "Київстар" 12 грудня, яка призвела до перебоїв у наданні послуг і роботі систем екстреної допомоги, є однією з найбільш руйнівних кібератак з часу російського вторгнення.

Нещодавня кібератака на "Київстар", ймовірно, була однією з найбільших підривних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного вторгнення рф. Про це йдеться у звіті розвідки, який оприлюднило Міноборони Британії, передає УНН.

Деталі

У відомстві вважають, що 12 грудня, найбільший оператор мобільного зв'язку в Україні, "Київстар", зазнав кібератаки з боку рф. Зазначається, що на ліквідацію хакерської атаки знадобилось щонайменше дві доби.

Серед іншого, користувачі залишились без мобільного зв'язку та можливості користуватися інтернетом. Кібератака також вивела з ладу сирени повітряної тривоги, деякі банки, банкомати й торгові термінали.

З огляду на те, що постраждали українські урядові ресурси та екстрені служби, цей інцидент, ймовірно, є однією з наймасштабніших деструктивних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного російського вторгнення

- наголошують британські аналітики.

Доповнення 

У "Київстарі" заявили, що через технічний збій у мережі виникли проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету. Згодом "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою.

Київстар відновив доступ до мобільного інтернету на всій підконтрольній території України15.12.23, 22:35

Нагадаємо

Через масштабний збій в оператора зв’язку Kyivstar в частині регіонів України не працювали системи оповіщення про повітряну тривогу.

Крім того, в деяких містах були проблеми з вуличним освітленням. Зокрема у Львові та Дніпрі комунальники змушені були вручну вмикати ліхтарі. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві демонтували радянський памʼятник "Таращанець"

     • 58093 переглядiв

    Помер емір Кувейту шейх Наваф аль-Ахмад

     • 38903 переглядiв