brytaniia-potentsiino-mozhe-zrobyty-bilshe-dlia-dopomohy-ukraini-kemeron

Британія потенційно може зробити більше для допомоги Україні - Кемерон

 • 61222 переглядiв

Кемерон припускає, що Великобританія могла б збільшити військову підтримку України, відзначаючи важливість протидії російській агресії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон очікує, що Лондон у 2024 році не зменшить рівень військової підтримки України або й навіть зможе його збільшити. Про це Кемерон заявив в інтерв’ю The Telegraph, пише УНН.

Деталі

Експрем’єр Британії підкреслив, що повномасштабна агресія росії проти України є однією з головних загроз глобальній безпеці.

На запитання журналістів, чи збережеться у 2024 році обсяг британської військової підтримки Києва – понад два мільярди фунтів стерлінгів, – Кемерон відповів: "Так, і я думаю, що ми потенційно можемо зробити більше".

Ми розглядаємо, які елементи витрат ми могли б також перевести на багаторічну основу,

– заявив він.

На думку міністра, Британія може зробити більше для збільшення кількості зброї та обладнання, що виробляють британські оборонні компанії, які прагнуть відновити запаси.

Ми повинні розглядати збільшення наших запасів як те, що добре для українців, так і те, що добре для нас у більш небезпечному світі,

– пояснив Кемерон.

У 2022 році Велика Британія виділила 2,3 мільярди фунтів стерлінгів на військову допомогу Україні, а у 2023-му має витратити стільки ж.

Крім того, Британія також ініціювала операцію "Інтерфлекс" для підготовки українських військовослужбовців, в якій беруть участь ще 10 держав.

Нагадаємо

Міністри закордонних справ Британії та Китайської народної республіки провели телефонну розмову в ході якої обговорили ситуацію в Україні.

Зокрема, британський міністр на своїй сторінці у соцмережі Х заявив, що Сполучене Королівство продовжуватиме співпрацювати з Китаєм там, де це відповідає інтересам Британії.

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На фронті за добу відбулося 81 бойове зіткнення – Генштаб

     • 35379 переглядiв

    Через нічний обстріл Херсона загинуло подружжя

     • 34915 переглядiв

    Генштаб: Сили ППО збили 15 із 16 дронів росіян

     • 102826 переглядiв